Tietoa meistä

Favex (Finnish Film & Audiovisual Export) on audiovisuaalisen alan yhdistys, joka edistää suomalaisen audiovisuaalisen sisällön myyntiä ja markkinointia ulkomailla verkostoitumisen, match makingin, tapahtumien, näytösten, tiedonkeruumatkojen, audiovisuaalisten markkinoiden läsnäolon, valmennuksen ja edunvalvonnan kautta. Favex edistää suomalaista osaamista ja tekee ja julkaisee vuosittain tutkimusta TV-ja elokuvamyynnin vientitulojen kasvusta sekä kansainvälisten investointien kehityksestä. Suomessa favex lobbaa parannuksia, jotka lisäisivät alan kilpailukykyä kansainvälisesti.

Favex perustettiin joulukuussa 2007 ja se aloitti toimintansa elokuussa 2008. Jäsenistö koostuu eri toimialajärjestöistä ja-elimistä, jotka edustavat koko laajaa osaajien ja yritysten kirjoa Suomessa. Näin ollen favex tekee yhteistyötä sekä elokuva -, TV-ja animaatiosisällön että tuotantopalvelu-ja jälkituotantoyhtiöiden kanssa. Favexin päätavoitteena on nähdä alan, sen työllistymismahdollisuuksien ja ansioiden kasvavan kansainvälisen toiminnan ja rahavirtojen kautta.

Vuonna 2013 Favex perusti Hulda –suomalaisen audiovisuaalisen vientipalkinnon. Palkinto myönnetään vuoden vientisaavutuksesta ja-innoituksesta, ja se luovutetaan tuotannolle, yritykselle tai lahjakkuudelle. Tuomaristo koostuu favexin jäsen-ja kumppaniorganisaatioiden nimeämistä henkilöistä.

Favex on yhteistyöfoorumi, ja yhdistyksenä se tukee sitä voimakkaasti kaikissa muodoissaan: yritysten, kaikkien toimialojen, muiden luovien alojen ja maiden välillä. Favex-arvoihin kuuluu myös avoimuus, ja arvostamme erittäin paljon palautetta, kommentteja, vinkkejä ja ideoita.