Uutinen

Favexin kesälomat / holiday season 2013

Myös Favexin väki lomailee silloin tällöin. Alla tärkeimmät päivämäärät:

Petra: lomalla 5.8 saakka, jonka jälkeen Nunnu hyppääkin ruoriin.

Olli: lomalla 23.7 saakka.

Vera: lomalla 22.7 – 12.8. Sillä välin töitä hoitaa Emmi Fjällström (emmi@favex.fi).

Aurinkoista kesää!

Favexin miehistö nauttii Suomen lyhyestä kesästä muiden suomalaisten kanssa. Seuraavat päivät olemme lomalla ja poissa: Petra: lomalla 5. elokuuta asti (sen jälkeen uusi toimitusjohtajamme Johanna Karppinen liittyy miehistöön.) Olli: lomalla 23. heinäkuuta asti. Vera: lomalla 12. elokuuta asti (sillä välin, ota yhteyttä Emmiin: emmi@favex.fi)

 

Kulttuuriteollisuuden New Cut! -vientihankkeen kärkiprojektit valittu

Favex, Music Finland ja Design Forum Finland ovat valinneet yhteisen New Cut! -vientihankkeensa kärkiprojektit. Yhdysvaltain markkinoille suuntaavien projektien takana on joukko nimekkäitä suomalaisia ohjaajia, tuottajia, muusikoita, muotoilijoita, suunnittelijoita ja muita luovan teollisuuden toimijoita. Musiikkialan osalta vientiprojektien hakuaika jatkuu vielä 30.6.2013 asti.

Elokuva- ja TV-alan kärkiprojekteja ovat suomalaisen tuotantoyhtiö Bronson Clubin ja yhdysvaltalaisen Uncorked Productionsin suomalaisten ohjaajien ympärille kehitettävien kansainvälisten yhteistuotantojen kehitysprojekti, Blind Spot Picturesin genre-elokuvastrategia Yhdysvalloissa (ml. Jeremiah Harm -nimisen scifi-action-elokuvan yhteistyökumppaneiden löytäminen), PRFCT Entertainmentin koko perheen viihdekonsepti Eggstreme sekä Fisher King Productionsin NYMPHS-televisiosarja ja -elokuva.

Muotoilualan kärkiprojekteissa haluttiin painottaa muotia, sillä suomalainen ja pohjoismainen muoti herättävät kaupungissa suurta kiinnostusta. Muotitoimijoista mukana ovat nuorten muotibrändien kansainvälistymistä tukeva PRE Helsinki, kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki sekä muotimerkki Samuji. Muut mukana olevat muotoilualan toimijat ovat kuvittaja Kustaa Saksi sekä muotoilija Mikko Paakkanen (Studio Helsinki) yhteistyössä Verneri Leimun (358) kanssa.

Musiikkialan osalta hakuaika kärkiprojektiksi jatkuu vielä 30.6.2013 asti (hakuohjeet: http://bit.ly/11ju8nc). Ensimmäisiksi musiikin kärkiprojekteiksi on valittu suomalaisten indietuotantojen levitykseen tähtäävä projekti Bone Voyage!, El Camino Helsinki -yhtiön projekti Pop-Up Studio in NYC sekä Annamaija Music Companyn projekti Jazz from Finland suomalaisen jazzin viemiseksi New Yorkin jazz-klubeille.

– Valitut kärkiprojektit seulottiin valtavasta määrästä yhteydenottoja ja ehdotuksia. Valintakriteereinä olivat paitsi sisällölliset arvot myös se, miten taustayhtiö on valmis ja kykenevä panostamaan projektiensa eteenpäin viemiseen. Projektien vieminen maaliin vaatii aikaa, rahaa ja panostamista yhteistyöhön, taustoittaa New Cut! -hankkeen projektipäällikkö Atte Laurila.

New Cut! on vientihanke, joka tarjoaa taustaorganisaatioiden tuella mahdollisuuksia näkyä, kuulua ja verkostoitua USA:ssa erityisesti elokuva-, TV-, musiikki-, muotoilu- ja muotialan yrityksille. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Finnish Film & Audiovisual Export, Music Finland ja Design Forum Finland. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja televisiotuotannon, musiikkituotannon sekä muotoilun vientijärjestöt toteuttavat mittavan yhteisen vientihankkeen.

New Cut! -hanke ja sen ensimmäisenä valittu kärkiprojekti, Bronson Clubin kehitysprojekti Start to Finnish, julkistettiin New Yorkissa pidetyssä kickoff-tilaisuudessa helmikuussa 2013. Tilaisuuden avasi ”Open” graffitillaan ministeri Paavo Arhinmäki (kuva ohessa).

Lisätietoja:

www.newcut.fi

Haastattelupyynnöt:
Esa Luoto
New Cut! -tiedottaja, Viestintäyhtiö Ingressi
050 380 5601
esa.luoto@ingressi.fi

Liitteet (linkit)

> Paavo Arhinmäki New Cut! -tilaisuudessa: Kuva 1, Kuva 2 (.jpg)
> Kuva Atte Laurila (.jpg)

Favex (Finnish Film & Audiovisual Export) on elokuva- ja TV-alan järjestö, jonka tehtävänä on viedä suomalaista audiovisuaalista teollisuutta kansainvälisille markkinoille. Favex markkinoi suomalaista osaamista alan kansainvälisissä tapahtumissa, tilastoi viennin ja kansainvälisten investointien kehitystä sekä toimii luovan teollisuuden toimintaedellytysten kehittäjänä. Lisätietoa Favexista ja toimialasta: www.favex.fi

Music Finland edistää suomalaisen musiikin menestystä ja tuntemusta kotimaassa ja kansainvälisesti. Music Finland järjestää ja tarjoaa useita erilaisia palveluja, markkinointiohjelmia, tapahtumia, mahdollisuuksia verkostoitumiseen, koulutusta, konsultointia, tukea, tutkimuksia, tietoa ja rahoitusohjelmia. Toiminnan tarkoituksena on suomalaisen musiikin ja alan yhtiöiden menestymisen edistäminen sekä suomalaisen musiikin vientitulojen kasvattaminen. Music Finland syntyi Music Export Finlandin ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen (Fimic) yhdistyessä. Lisätietoa Music Finlandista: www.musicfinland.fi

Design Forum Finland on suomalaisen muotoilun promootio-organisaatio. Sitä ylläpitää Suomen Taideteollisuusyhdistys – Konstflitföreningen i Finland ry, vuonna 1875 perustettu yhdistys, joka on alallaan toiseksi vanhin maailmassa. Design Forum Finlandin tavoitteena on vahvistaa muotoilutoimialaa ja edistää yritystoimintaa sekä kilpailukykyä kehittämällä muotoilun laaja-alaista käyttöä elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa. Lisätietoa Design Forum Finlandista: www.designforum.fi

 

Suomalaisia elokuvia ja elokuvantekijöitä Cannesin elokuvamarkkinoilla

Cannesin elokuvamarkkinat ovat tuskin käynnistyneet, ja jo useita mielenkiintoisia projekteja on julkistettu suomalaisilta elokuvantekijöiltä. Suomen elokuvakomission paviljonki International Village Pantiero #217 on loistava paikka tavata suomalaista teollisuutta. Myös Suomen Elokuvasäätiöllä on perinteinen katsomo Scandinavia Terracella (55 La Croisette). Lisätietoa markkinoille osallistuvista suomalaisista löytyy Suomen elokuvasäätiön Finland @ Cannes-esitteestä.

Suomalaisten paikantaminen löytyy kartasta

Favex järjestää Cannesissa kaksi erilaista tapahtumaa:

Hollywood Do ’s & Don’ t: Mini Masterclass for Nordics.
Lauantai 18.5. klo 15.30-16.30, jota seuraa cocktails / happy hour

Ajattelimme, että on jo aikakin, että Pohjoismaat, jotka ovat pärjänneet, pärjäävät ja haluavat pärjätä LA/Hollywoodissa, tutustuvat toisiinsa paremmin ja oppivat toisiltaan. Ensimmäinen ”Hollywood Do’ s and Don ’t Mini Master Class for Nordics” kertoo lahjakkaista ihmisistä, jotka jakavat Hollywood-vinkkinsä (ja varoituksensa) muille pohjoismaalaisille, ja mahdollisuuden kysyä heiltä, mitä olet aina halunnut tietää: miten pärjätä Amerikassa?

Järjestetty yhdessä Suomen, Norjan ja Ruotsin Elokuvakomissioiden kanssa.

Jos haluat liittyä, Rekisteröidy tästä!

Suomi-Venäjä Genre Elokuva Roundtable
Sunnuntai 19.5. klo 15.00-16.00

Suomalaisia ja venäläisiä genre-elokuvien tuottajia, ohjaajia ja rahoittajia kutsutaan kokoontumaan yhteen tapaamaan toisiaan ja jakamaan kokemuksia. Jos olet kiinnostunut liittymään tähän ryhmään zombie, vampyyri, moon-natsi jne. harrastajat, ottakaa yhteyttä: elena@favex.fi